Om Lena

Lena Malmros, Muskelbiten Friskvård

Jag är född på 50-talet och har alltid varit intresserad av rörelse och hälsa.

Jag lyssnar ofta på musik och jag dansar gärna, t ex jazzdans.

Jonglering roar mig mycket och tränar dessutom hjärnan

Motion är väldigt viktigt för mig så jag tränar i någon form varje dag, en blandning av styrketräning, kondition, funktionell träning vilket innebär att man med kroppens egen tyngd och ibland med hantlar /gummiband tränar många muskler samtidigt, små stärkande rörelser som är lätta att göra hemma.

Jag har själv utarbetat en ”Lugn Långsam Träning” för mindre starka som innehåller en tränings mix  av: Pilates/yoga/bålstabilitet/nacke,axlar/Qigong /Thai-Chi och mindfulness.

Mental träning är viktigt för mig, så jag använder mig av bl a meditation och promenader i skogen.

I mitt arbete utgår jag alltid utifrån kundens egna förutsättningar. Jag är noga med att verkligen lyssna och vara lyhörd. Tillsammans med kunden letar jag alltid grundorsaken till besväret. Jag har stor empati för alla mina kunder  som också är en förutsättning för ett bra resultat.

Min egen historiaJag vet hur det känns efter en stor skada! För drygt 15 år sedan åkte jag skidlift högt upp på fjället, tyvärr hade det blåst upp till storm och enbart glans is där man satte skidorna för att kliva av liften… skidorna vreds omlott innåt/bakåt så jag skadade båda mina knän….ligament, menisk och främre korsband.

Jag trodde att mitt arbetsliv som kroppsterapeut och gympaledare var slut. Det gjordes en artroskopi där man nabbade fast menisken, men inget nytt korsband, jag skulle träna istället. Läkaren förklarade att det var väldigt bra att jag var en tränande person, det skulle hjälpa mig att bli stark mycket snabbare.

Så med daglig träning och rörelse under 1 år, blev jag till slut stark och kunde återgå till mitt arbete med ännu mer ödmjukhet och förståelse inför mina kunders olika besvär och vetskapen om vilket tålamod som behövs för att bli riktigt bra.

Denna händelse har också gett mig insikt i att när vi känner oss bra så är det oerhört viktigt att fortsätta göra de enkla små övningarna …lite träning varje dag (muskler är en ”färskvara” och måste underhållas)  för att vi ska få en bra livskvalitet och ”hålla länge” !

Så med övertygelse vill jag därför erbjuda dig mitt PAKETERBJUDANDE (se under Behandling/Erbjudande) dessutom till reducerat pris för att ge dig möjligheten att prova och försöka på ett enkelt sätt påverka ditt välmående, känns så bra att själv snabbt kunna ta till enkla rörelser för att bli långsiktigt hållbar människa.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>